Çanakkale Belgeseli Video indirmeden izle

Yönetmen : Turgut Demirağ , Albay Nusret Eraslan
Süre : 146 Dk.
Özet : Arkadaşlar konu ya başlamadan önce kısa bir hatırlatma yapmak isterim.Bu vatan 30 kupona alınmadı şehitlerimizin kanıyla sulandı bu topaklar eğer şuan Al bayrağın altında rahatça oturuyorsak gazilerimize şehitlerimize dua etmeliyiz. Çanakkale Savaşı, Kurtuluş Savaşının başlangıcıdır ve dünyanın en güçlü ittifakına karşı verilmiştir.
Çanakkale de yanlızca Türkiye''nin değil, dünyanında tarihi değişmiştir. İngiliz ve Fransız savaş gemilerinin Çanakkale Boğazından geçme teşebbüsleri, 18 Mart''ta sona erdi itilaf devleti donanması büyük kayıplar verince 38 gün sonra,
25 Nisan kara savaşı başlattılar, Mustafa Kemal''in komuta ettiği birlik işgal güçlerini Conk bayırında durdurdu, bu zafer bir millerin uyanışı oldu.Kurtuluş Savaşını başlatan mücadele ruhu Çanakkale''de doğmuş, milli mücadelemizin tohumları Çanakkale''de yerleşmiştir. Çanakkale bir milletin doğoşudur. Tam 250 bin şehit verdik düşünebiliyormusunuz sadece şehitleri toplamak için savaşa 2 gün ara veriliyor ceset kokusundan adamlar savaşamıyacak düzeye geliyor.